Прокуратурите в Петрич и Перник наложиха наказания за държане на акцизни стоки

 Районна прокуратура – Петрич е постигнала споразумение със защитата на подсъдимите Й.М., С.Д. и В.М., които на 30.01.2018 г., след предварителен сговор помежду си, държали в къща в града 5 710 кутии цигари без български бандерол. Стойността на предмета на престъплението възлиза на 36 318 лева. Единият от подсъдимите – Й.М., в паркиран лек автомобил държал други 26 кутии с цигари.

Подсъдимите са се признала за виновни и са съгласили да им бъде наложено наказание от една година и осем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. На Й.М. е наложено и глоба в размер на триста лева. Одобреното с определение на съда споразумение има характер на влязла в сила присъда.

По споразумение, сключено между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимата Т.Н. й е наложено наказание от седем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за незаконно държане на акцизни стоки – престъпление по чл. 234, ал.1, вр. чл.54, вр. чл.55, ал.1, т.1 от НК.  На 08.02.2018г., в гр. Перник, подсъдимата Н. държала 1044 броя кутии с цигари без бандерол от различни търговски марки на обща пазарна стойност 7290 лева и общ размер на дължимия, но невнесен акциз 4098,42 лева.

За същото престъпление с обвинителен акт на Районна прокуратура – Перник на съд е предадена М.И. На 04.12.2017 г., в къща в гр. Перник, тя държала тютюн за пушене с тегло 4,800 кг без акцизен бандерол. Размерът на невнесения акциз е 729,60 лева. Предстои делото да продължи в съда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *