Прокуратурта погна пияния и надрусан джигит, помел група тийнейджърки в Китен

Под надзора на Районна прокуратура Царево се провежда разследване по досъдебно производство за това, че на 7 август около 21. 00 ч. в Китен на ул.“Корал“ при управление на л.а.“БМВ“, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил средни телесни повреди на повече от едно лице, като деянието е било извършено в пияно състояние и след употреба на наркотици – престъпление по чл.343 ал.ІІІ вр. с ал.І б.“Б“ вр. с чл.342 ал.І от НК във вр. със ЗДвП.

По случая са назначени съдебно-медицински експертизи, авто-техническа експертиза, химико-биологична експертиза, извършва се повторен оглед на местопроизшествието, провеждат се разпити на свидетели и други относими към предмета на разследване, процесуални действия, пише блиц. За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 г. до 6 г. и „лишаване от право да се управлява МПС“.

Пиян и надрусан с БМВ помете шестима пешеходци в Китен. Движейки се с несъобразена скорост, на завой шофьорът губи контрол над возилото и самостоятелно катастрофира. При инцидента пострадаха четири момичета на възраст между 17 и 18 години.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *