Прокурорите на Митьо Очите с охрана в съда

Тримата прокурори, които се явиха днес в специализирания съд по делото срещу бандата на Димитър Желязков- Очите, бяха охранявани от цивилни служители на съдебна охрана. По всяка вероятност рисковете към тях се дължат на закани и заплахи от страна на 13-тимата подсъдими начело с Очите, стана ясно в съдебната зала.

След възражения на защитниците съдът изиска информация от специализираната прокуратура и главния прокурор Сотир Цацаров има ли образувани дела в прокуратурите в страната с пострадали обвинителите, които наблюдават производството срещу бандата на Очите – Евгения Станкова, Емил Галипонов, Калин Близнаков, пише “24 часа”.

Адвокат Иво Найденов, който защитава общинския съветник от Несебър Пейко Янков каза, че с охраната на прокурорите в съда се създава усещане, че подсъдимите са свръхопасни. До старт на делото не се стигна, тъй като един от 13-те подсъдими Юмер Мехмед е в неизвестност.

Съдът го обяви за издирване като конфискува гаранцията му от 1000 лева, която той платил за свободата си. Делото продължава на 14-ти юни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *