Прокурор Румяна Арнаудова: Нещастен случай и склоняване към самоубийство – версиите за смъртта на 11-г. момче

Възможните версии са смъртта на 11-годишното дете в Стрелча са нещастен случай и склоняване към самоубийство. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с разследването на случая с простреляното 11-годишно дете в Стрелча, съобщава Фокус.

Най-искрени съболезнования за смъртта на това 11-годишно дете към родителите и близките. Инцидентът е станал вчера около 17.10-17.20 часа в дома на родителите му, в спалнята им. Към този момент няма данни за убийство. Възможни са версии са нещастен случай, както и склоняване към самоубийство. Инцидентът за който Районна прокуратура-Панагюрище незабавно е бил посетен дома на родителите. Извършен е оглед, назначени са множество експертизи. Иззети са натривки от ръцете на детето“, коментира Арнаудова. По думите й първоначалната версия е, че е налице самопрострелване на детето, в резултат на което е починало. „Ще бъде извършен и следствен експеримент. Със сигурност можем да кажем, че прострелването е с ловна пушка, която е законно притежавана от бащата на детето. При извършения огледа са открити 3 каси за съхранение на огнестрелно оръжие. Установено е, че в касата на бащата на детето са открити 19 боеприпаса. Започнало е разследване и за това, че бащата държи незаконни боеприпаси“, каза още тя.
На 04 септември 2017 г. около 18.00 часа в къща в гр. Стрелча е открито 11-годишно момче, починало от прострелване в главата с ловна пушка. Под ръководството на Районна прокуратура – Панагюрище се извършват процесуално-следствени действия – извършен е оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели. Установяват се контактите на детето в деня на инцидента. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. До момента е установено, че огнестрелната рана в главата на детето е от ловна пушка марка ИЖ, 12-ти калибър, собственост на бащата на детето.
От ОДМВР-Пазарджик уточниха, че в стаята, където е открито детето, не е имало други хора. От там обясниха, че става дума за трагичен инцидент, при който детето се е простреляло в главата с ловната пушка, собственост на бащата. В резултат на изстрела то е починало. Според полицията ловното оръжие е било прибрано и скрито, но детето го е открило и най-вероятно при игра с него е станал инцидентът.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *