Пролетен киш с лапад и киселец

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лапад – 1 връзка
киселец – 1/2 връзка
пресен лук – 1 стрък
пресен чесън – 1 стрък
сирене – 50 г
яйца – 2 бр.
прясно мляко – 50 мл
олио – 2 с.л.
чушки – червена
ТЕСТО
брашно – 1 чаша
яйца – 1 бр.
масло – 40 г
вода – 1/2 чаша
сол
сода бикарбонат – щипка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Първо направих тестото.

За целта сложих брашното в дълбока купа. Прибавих яйцето, студеното настъргано масло, сол, щипка сода, започнах да меся и докато стане на трохи, после добавих водата, може да поеме по малко количество. Трябва да стане меко маслено тесто.

Оставих го завито във фолио в хладилника, а през това време си измих и нарязах зелениите, лука и чесъна.

Извадих тестото и го разточих на кора, която да е малко по-голяма от формата, моята е 28 см. Трябва да има тесто и по стените.

Надупчих го с вилица, за да не се надига при печене.

Пекох на 180 градуса до лек розов загар.

По време на печенето задуших зелениите в олиото на среден котлон.

Извадих основата и разпределих отгоре й плънката от лапад и киселец, поръсих с натрошено сирене, залях с две яйца и прясно мляко, разбити добре заедно, и поставих парченца червена чушка за красота.

Пекох киша пет минути отгоре и отдолу и после само отгоре до запичане.

Пролетният киш с лапад и киселец е готов.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *