Промените в кабинета ще бъдат ограничени след ротацията, заяви премиерът

Промените в кабинета ще бъдат ограничени след ротацията, каза отново премиерът Николай Денков. По думите му „Габриел и Денков ще имат решаващата дума“.

Той не се съгласи с изразеното становище на вицепрезидента Илияна Йотова, че „решенията се вземат от Б отбор“:

„Тази критика е абсолютно неадекватна. Даже се чудя какво да коментирам. България е парламентарна република, в която има разделение на властите.

Ако трябва да гледаме конкретни казуси, през тези месеци спокойно може да погледнете, има многобройни случаи, в които в парламента са искали нещо, а се е случило друго, защото Министерският съвет е казвал, че това няма да е правилно

Да припомня за дерогацията например – ако имаме служебен кабинет, в който само един човек решава и назначава всички, то тогава нямаме отбор, имаме само един треньор“. 

Николай Денков каза още, че няма нова информация за българските граждани, които са задържани при два отделни случая на похитени кораби в Червено море:

„Тъй че те се отнасят сравнително добре, доколкото имаме информация с двамата – капитанът и помощник-капитанът, които са там. Въпросът е политически, как ще се развият отношенията с хутите – Йемен, Иран, който ги подкрепя и така нататък.

По отношение на другите, както и друг път е ставало дума, това си е чисто пиратски акт, така че там преговорите са на ниво какъв ще е откупът, кога, какво и що.

Информация има и за тях, няма в момента нещо обезпокоително. Знаете, че раненият моряк беше изтеглен, за който имаше риск“, коментира премиерът. 

БНР

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *