Промени в движението заради усложнената метеорологична обстановка

Поради усложнената метеорологична обстановка на територията на област Силистра – снеговалеж, придружен с вятър, е преустановен пропускателният режим през граничния пункт, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция “Гранична полиция”.

Националната метеорологична администрация на Румъния е въвела код “жълто” на територията на съседната област Калъраш, като прогнозира и за 29 ноември обилен снеговалеж и силен вятър.

Временно е преустановена дейността на фериботните платформи, обслужваща граничните пунктове Свищов – Зимнич и Никопол – Турну Мъгуреле. Фериботната платформа на ГКПП Оряхово ще пътува само в светлата част от денонощието, съобразено с метеорологичните условия. ГД “Гранична полиция” препоръчва на гражданите да използват алтернативни маршрути.

Движението през прохода Превала е ограничено за МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета, поради обилен снеговалеж. Съобщението е на агенция “Пътна инфраструктура”.

Временно движението по път II-73 през Ришки проход в участъка Прилеп – Лозарево се осъществява в една лента, поради изтегляне на тежкотоварен автомобил, съобщи пресцентърът на АПИ.

Временно се ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-1 Ботевград – София в района на Бебреш – Врачеш, поради обилен снеговалеж. Необходимо е шофьорите да изчакат на място, съобщи пресцентърът на АПИ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *