Променливо, с малко по-високи температури в следващите дни

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Слаб вятър от запад-югозапад все още ще духа в североизточните райони. Минималните температури утре ще бъдат от 2 до 7 градуса.

През деня утре облачността от запад ще се увеличава, но ще бъде предимно средна и висока. В източните райони и в планините ще се появи слаб вятър от югозапад  и юг. 

Все още почти без валежи. Дневните температури ще бъдат от 17 до около 22 градуса. 

 В по-голямата част от Европа времето ще остане малко по-хладно от обичайното за април. На места ще превали краткотрайно. 

Нашата страна, както и  Балканите ще бъдат едно от най-топлите места на континента, с температури до 22-23 градуса.

В петък отново ще се усили вятърът от запад – в Дунавската равнина до умерен и силен. През страната ще премине атмосферен фронт  и от запад на изток на места ще превали, не е изключено и да прегърми. Облачността временно ще се увеличи, но още в ранния следобед от запад бързо ще намалява до незначителна.

Минималните температури ще бъдат от 6 до 11, а дневните от 13 до 19 градуса.

В събота облачността ще се увеличи, но ще бъде средна и висока, по-плътна над южните райони. Не са изключени слаби превалявания в Южна България, но значителни валежи няма да има.

Минималните температури ще са от около 1-2 до 7 градуса и на места по високите полета са възможни слаби слани. През деня стойностите ще бъдат от 13 до 19 градуса.

В неделя температурите ще останат без съществена промяна. Облачността ще бъде променлива, по-значителна над североизточните райони, където ще превали слаб дъжд.

В понеделник облачността ще бъде променлива. По високите полета на запад сутрин температурите ще бъдат близки до нулата и там са възможни слани. В останалата част на страната минималните температури ще са до 4-6 градуса. Дневните стойности ще бъдат без съществена промяна, от 14 до 18-19 градуса. Облачността ще бъде променлива, без валежи.

Във вторник температурите ще се повишат и минималните ще са от 4 до 10, а дневните от 17 до 22 градуса. 

Повишението на температурите ще продължи и в средата на следващата седмица дневните стойности ще са около и над 20 градуса в по-голямата част от страната.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *