Променят условията за влизане в Испания за децата

Испанските власти вдигнаха днес на 12 години (от 6) минималната възраст, след навършване на която за влизане в страната е необходим отрицателен тест за коронавирус, предаде Франс прес.
Децата под тази възраст няма да бъдат задължавани да представят такъв тест, за да пътуват. Промяната влиза в сила още днес, пише в испанския Държавен вестник. От хората над 12 години ще се приемат както PCR тестове, така и тестове за антигени и антитела.

Съобразявайки се с препоръките на Европейската комисия, която с цел възстановяване на туризма приканва да се хармонизират мерките, засягащи пътуванията в рамките на ЕС, Испания адаптира също минималната възраст за ваксиниране и се нагажда според лимитите, установени в съседните страни, отбелязва АФП.

От 3 юни Италия ваксинира хора над 12-годишна възраст, а от 15 юни юноши между 12 и 18 години ще се ваксинират и във Франция. Испанското правителство предвижда да ваксинира тийнейджърите между 12 и 17 години преди началото на новата учебна година през септември.

Според друго постановление, публикувано днес в официалното издание, Испания вече ще пуска на своя територия не само пристигащи със самолет, но и по суша, ако разполагат с ваксинационен сертификат.

До момента испанските власти изискваха при влизане в страната по суша отрицателен PCR тест, направен не по-рано от три денонощия преди представянето му. Отрицателен PCR или антигенен тест ще се иска сега от неваксинираните.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *