Промяна в регламента отказа от участие миналогодишните първенци в турнира по минифутбол в Петрич

При голям интерес преминаха техническата конференция и жребият, които по правило предхождат началото на традиционния работнически турнир по минифутбол “За купата на кмета” в Петрич, посветен на празника на града 6 май. За участие в седмото издание на надпреварата в “Арена Петрич” се записаха 12 отбора, които ще си оспорват 2000 лв. награден фонд, купи и медали.

Съгласно промяна в регламента всеки тим се състои от 12 състезатели, включващ един футболист от първите три футболни ешелона у нас или двама участващи в лигата по минифутбол. Това ограничение отказа от участие миналогодишните победители в “Комиците”, които се пуснаха в паралелен турнир в с. Първомай. Отборната такса за участие е 150 лв., 800 лева от наградния фонд получава шампионът, тримата му подгласници ще се задоволят съответно с 400, 250 и 150 лв. Тимът, заслужил приза “Феърплей”, взима 100 лв. Със същата сума ще бъдат бонифицирани и индивидуалните призьори по постове.

Ръката на третокласничката от СОУ “Н. Вапцаров” Станислава Гаганелова подреди участниците в три групи по 4 отбора. С цел да се избегне съперничество между двата тима от ромските квартали на ранен етап, отборите на „Мадара” и „Стрела” дирижирано бяха определени за водачи на две от групите. Първите мачове са в понеделник.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *