Пропадна и вторият търг за Коледния базар в Благоевград

Вчера за втори път бе провалено провеждането на търга за отдаване под наем на общинските площи за Коледния базар на площад „Г. Измирлиев“ в Благоевград. Причината е липсата на административен персонал в звеното към Общинския съвет, което прави невъзможно попълването на състава в тръжната комисия с общински съветници, тъй като няма кой да придвижва кореспонденцията между Общинската администрация и тази на местния парламент.

Както „Струма“ писа, завчера 11 бизнесмени, закупили тръжни документи за участие в наддаванията за наем на павилиони за скара-бира и за търговия с подаръчни стоки, бяха върнати от председателката на комисията Гергана Симеонова с уговорка, ако след 24 часа се реши казусът, търгът да се състои. 

След вчерашния провал се налага да се обяви нов търг, като закупените вече от кандидатите тръжни книжа най-вероятно ще важат и за новата дата за наддаване. Същото ще важи и за внесените депозити, които са от 500 лв. до 4000 лв. в зависимост от големината на всеки един от павилионите, те са внесени от кандидатите и ще останат блокирани до следващата дата. 

Заради липсата на технически екип в ОбС не е ясно дали ще се проведе и насрочената за днес обществена поръчка за абонамент за поддръжката на асансьорите в общинските детски и социални заведения, тъй като в състава й също няма назначени съветници.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *