HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Простреляният таксиджия почина в болницата

Простреляният на 11 февруари таксиджия Борислав Петров-Бобъра е починал от раните си в столичната болница ИСУЛ в неделя вечерта на 19 февруари. Това научи Фрог от разследващите.

Бобъра бе прострелян с няколко куршума в гърдите и главата около 18 ч до бл. 440 в столичния кв. „Надежда” докато е бил в колата си.

Мъжът бе откаран в критично състояние в реанимация, но след седмица усилия на лекарите е починал от раните си.

Петров-Бобъра бе основен свидетел на прокуратурата по делото срещу организирана престъпна груха за трафик на наркотици и е убит, за да му затворят устата. Веднага след стрелбата стана ясно, че Петров не е живеел в „Надежда” , не е бил на смяна в таксиметровата фирма този ден и вероятно е примамен, за да бъде застрелян. Според показания на свидетели към колата на Бобъра се приближил мъж с черни дрехи, маска и качулка, който изстрелял цял пълнител по шофьора и се оттеглил без да остави следи. Стрелял е с пистолет със заглушител.

 

Петров-Бобъра бе основен свидетел на прокуратурата по делото срещу организирана престъпна груха за трафик на наркотици и е убит, за да му затворят устата.

 

Става дума за шумната тогава акция „Сахара” на ГДБОП при която в складове в софийското село Мировяне бяха заловени 14,5 тона хашиш за близо 73 млн. лв.  Бандата с лидер Людмил Герасков, който избяга и все още се издирва, се заела да прекара хашиша от Мароко през България за Белгия и Холандия. Герасков ръководил бандата от 10 души чрез сина си Бойко.

 

Според запознати убитият Бобъра е бил пълномощник на фирмите, които държали складовете в Мировяне, в които е докарван хашишът.

 

Той става основен свидетел на разследването и разказва как дрогата е докарана в България и по какви канали е трябвало да бъде пренесена на Запад. Дрогата е докарана у нас с кораба „Оушън лайн”, регистриран в Белийз. Хашишът е скрит в палети с гипскартон, които трябвало да бъдат превозени по документи в Бристол, Англия. Корабът акостира в Бургас и дрогата е натоварена на 16 камиона и откарана в Мировяне.

 

Делото срещу наркогрупата на Герасков върви много трудно и е връщано три пъти от съда на разследващите. Първото заседание по него е било насрочено за понеделник 13 февруари и Борислав Петров-Бобъра е трябвало да бъде пръв свидетел на прокуратурата и да закове наркогрупата. Вместо това той бе застрелян, за да му се запуши устата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *