
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За блата
извара – 125 г
котидж сирене – 125 г
яйца – 2 бр.
пълнозърнесто брашно – 30 г
бакпулвер – 5 г
сол – 1/4 ч.л.
риган
шарена сол
кокосово масло – 5 г за намазване на тавата или хартията за печене
За гарниране
лютеница – 40 г
печурки – 2 бр.
чушки – 1 бр. малка
пилешко филе – 100 г (предварително сварено или изпечено)
маслини – – 7 бр.
царевица – 50 г (замразена или от консерва)
моцарела лайт – 125 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купа смесваме изварата, котидж сиренето, яйцата, солта, ригана, пълнозърнесто брашно и бакпулвера.
Получената смес изсипете в тавичка с незалепващо покритие, дъното на която предварително сте намазали с кокосово масло. Може да използвате и хартия за печене. Изравнете.
Печете блата на протеиновата пица в предварително загрята на 175 °C фурна за около 15-20 минути.
Вече изпеченият блат за пица намажете с лютеницата и гарнирайте с нарязаните на парченца пилешко филе, гъби, чушка, обезкостените маслини и царевицата.
Отгоре настържете на едро ренде моцарела и върнете тавичката във фурната за още 10-15 минути.
Нарежете протеиновата пица в здравословен вариант на парчета и сервирайте./gotvach.bg