Протестен автопоход в Благоевград

Протестен автопоход под наслов ” Търпението свърши! Да бъдем народ!” се проведе в Благоевград днес. Инициативата е гражданска и се организира в социалните мрежи.

Сред исканията на протестиращите са спешно намаляване на ДДС  върху храните, лекарствата и електроенергията, както и спешни мерки срещу растящата безработица.

Другият фактор, заради който излизаме в момента, това са мерките, които се предприемат от страна на правителството.  Хубаво, има някакъв вирус, има ограничения, налагат ни се, но мерките, които предприеха от самото правителството са неадекватни спрямо хората. Според мен е редно правителството да отпусне на всяко едно семейство, което е засегнато от вируса, от мерките, които са поставени, помощ”, каза за БНР Людмила Манова, един от организаторите.

И днешният протест бе малоброен. Това обаче не демотивира решилите да протестират и те са готови на още протестни действия. Людмила Манова заяви, че днешният протест е организиран „набързо”, предвид наложените мерки заради епидемичната обстановка. Другият организатор – Николай Иванов, обясни малкия брой хора,  подкрепили протеста, с това, че народът е разединен:

Повечето хора винаги искат нещо да им се даде, като например някаква платформа, някакво по-голямо виждане, а ние се опитваме да обясним коренно различно нещо.  За да прави някой нещо за народа, трябва да има гражданско общество, трябва да има граждански настиск”.

Организаторите се надяват протестът да се разрасне и в него да се включат и други градове.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *