Протестиращи срещу Центъра по наркомании блокираха “Цариградско шосе”

Жители на “Младост” блокираха движението по бул. „Цариградско шосе” в посока център в знак на протест. Те настояват Центърът по наркомании в „Младост 1″ да бъде незабавно затворен и преместен на друго място, предаде БГНЕС.

Мотивът им за това е, че центърът се намира в близост до детска градина, училище и детски площадки.

“Ние жителите на” Младост” категорично отстояваме позицията си и не вярваме на обещанията на министър Ананиев и Министерството на здравеопазването, че до края на годината центърът ще бъде преместен до нова година. Не вярваме на голи обещания и искаме по най-бързия начин центърът да бъде преместен”, каза Кристияна Тодорова,  организатор на протеста.

Тя обясни, че недоверието им е продиктувано от промяна на поетия ангажимент от страна на ведомството. Първоначално Ананиев заявил, че вече се ремонтира сграда, а в официален отговор от 5 ноември се посочва, че ще искат 4 млн. лв от Министерски съвет за строителство на нова сграда.

Заради грешните решения, които са взели Министерството на здравеопазването и министър Кирил Ананиев, протестиращите поискаха оставката му.

Тодорова изрази и съмнение, че от министерството чакат да дойдат студените дни и хората да се откажат да се борят срещу центъра, и той да си остане на същото място. Това, обаче, няма да се случи, увери тя. И за да покажат, че имат широка подкрепа, са внесли подписка с над 5000 подписа във вътрешното министерство и до премиера Бойко Борисов.

Организаторът на протеста декларира, че те не са срещу наркозависимите, но са против те да се лекуват между децата им. Тодорова алармира, че откакто центърът работи, са нараснали и кражбите в района, а също така по детските площадки все по-често деца и родители намират спринцовки и шишета от метадон.

Протестите ще продължат, докато искането на жителите на “Младост” не бъде изпълнено.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *