65-та вечер на антиправителствени протести

Започна 65-тата вечер на антиправителствени протести. Движението в центъра на София се осъществява спокойно. Очаква се обаче възловите кръстовища на площад „Независимост” и на „Орлов мост” да бъдат блокирани.

А втората национална демонстрация в четвъртък премина при изключително засилени мерки за сигурност, но без ескалация на напрежението.

Полицаи на контролните пунктове към площад „Независимост” посрещнаха хората на вечерния протест. Така, всеки от протестиращите мина щателна проверка.  Целта – да не се повтори нощта на 2-ри септември. По данни на организаторите,  снощи в София е имало хора от над 40 града.

А в 64-тата нощ, триъгълникът на властта беше осветен от телефоните на протестиращите. Така те искаха да покажат колко са многобройни. Част от хората носеха и огледални  щитове, насочени към служителите на реда.

До сблъсъци с полицията не се стигна. На площада пристигнаха и  няколко футболни агитки. Ескалация на напрежението обаче нямаше. Блокада  имаше за кратко на „Орлов мост”. Преди полунощ движението навсякъде в София беше възстановено.

А вицепремиера Красимир Каракачанов отправи остро обвинение. Според него на протестите имало хора, които били платени.

„Искате ли да ви кажа тарифите в София – 30 лв. за обикновен статист, 50 лв. за статист с плакатче. За тия момчета, които скачат на полицията – 100 лв., За тези, които влизат в бой с полицията – 300 лв. 500 лв. за тартор на група от 10 души”, заяви той, цитиран от NOVA.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *