Протест и контрапротест заради Валери Симеонов

В негова защита днес пред парламента се събраха няколко браншови организации. Протестиращите обявиха, че не се противопоставят на майките и техните искания за законови промени, но не разбират защо искат оставката на Симеонов, след като той вече се е извинил за думите си. Според малките търговци на горива, Симеонов е показал последователност в защита на интересите им и няма основание да се оттегля от поста на зам.-председател на парламента.

„Решихме да го подкрепим, тъй като срещу него има протест за неговата оставка. Той един път си даде оставката, сгреши, може би, ние не сме съгласни тогава с думите, които каза, но той тогава се извини, не може постоянно този човек да го ликвидираме от сцената на политиката”, заяви Иван Кашилски, председател на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива.

„Защо да си подава сега оставката? Не виждам какъв е смисълът и каква е причината. Това е решение на парламента, след като е решение на парламента, тук вече става пряка намеса в работата на една демократична държава и на парламента”, заяви Иван Дойчев, Национална организация на здравословно хранене на децата.

А тази вечер с автошествие и  блокиране на ключови кръстовища майките на деца с увреждания ще изразят недоволството си от избирането на Валери Симеонов за заместник- председател на парламента, съобщава Нова тв. От националната гражданска инициатива „Системата ни убива“ настояват за незабавната оставка на Симеонов. Те определят избора му като демонстрация на пълна липса на морал.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *