Протест на перничани “Сурва от Перник” на жълтите павета заради водната криза

Перничани стягат голям протест утре  пред Министерския съвет в София заради водния геноцид, на който са подложени. За недоволството има разрешение от Столична община, но не са осигурени безплатни паркинги за леки автомобили, сатана ясно от писмо на институцията до организаторите от „Спаси Перник“. Място е определено само за микробуси и автобуси. Протестът „Сурва от Перник“  ще започне в 11,30 ч. Той ще бъде подкрепен и от сдружение „Дишай, Перник“.  

Те ще настояват за определяне на ясни срокове, кога ще започне изграждането на спасителния водопровод през Мало бучино и до кога ще продължи, за оставка на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и на директора на Басейнова дирекция в Благоевград Радослав Георгиев.

Освен това перничани са категорични, че всички виновни за бедствието в Перник трябва да получат наказания в това число и бившият кмет на града Вяра Церовска, областният управител Ирена Соколова и бившият шеф на ВиК Иван Витанов. Протестиращите ще носят сурвакарски маски и атрибути и ще бъдат облечени в жълти жилетки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *