Протест против кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Протестиращи срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор блокираха напълно движението на трамваите по булевард „Витоша” пред Съдебната палата.

Петнайсет минути след началото на протеста стотици са недоволните под прозорците на кабинета на обвинител №1 в центъра на столицата, съобщава Дарик.

Гражданите са несъгласни с номинацията на настоящия зам.-главен прокурор за наследник на Сотир Цацаров. По-рано днес номинирането за поста приключи, а единственатакандидатура, подкрепена от цялата прокурорска колегия на ВСС, остана тази на Иван Гешев.

Протестът е организиран от Инициатива „Правосъдие за всеки”. Те настояват не просто за оттегляне на Иван Гешев, а за промяна в самата процедура за избор на главен прокурор. От инициативата внесоха в деловодството на Народното събрание мотиви и предложение за промени в съответната част на Закона за съдебната власт.

На протеста хората носят собственоръчно направени плакати с остроумни надписи, гласящи: „Страх тресе кочината”, „Монтескьо за главен прокурор!”, „Властта е в ръцете на свинете. А ти къде си?”, „Мафията вън”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *