Протест срещу властта в Иран

Стотици иранци се събраха на протест срещу властта в Техеран. Те обвиниха управляващите в лъжи за свалянето на пътническия самолет на украинските авиолинии. Протестът бе пред един от университетите в града, съобщава Нова тв.

Повечето протестиращи бяха студенти. Някои късаха снимки на убития от американците генерал Касем Солеймани, погребан наскоро като герой. Същевременно Украйна и Канада поискаха от Иран незабавно да включи техни експерти в разследването на трагедията със сваления самолет. От Киев казаха, че вече са обсъдили с иранците пристигането на техни специалисти, които да участват в декодирането на “черните кутии” на „Боинга”.

 „Скъпи украинци. В тези тежки дни за всеки един от нас, искам да ви кажа следното: „Ще върна всички загинали на семействата им, за да могат да се простят с тях човешки. Ще почетем паметта им. Всички виновни ще бъдат наказани. Ще върнем на украинците не само усещането за сигурност и справедливост, но и увереността, че страната им ще ги защити, където и да са по света”, каза президентът на Украйна Владимир Зеленски.
Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *