Противнички на „Пирин Лейдис“ отказаха да пътуват до Благоевград

Женското футболно първенство у нас се подновява този уикенд без участието на „Пирин Лейдис“. Момичетата от благоевградския тим трябваше да приемат утре отбора на „Пълдин“ в отложения от есента ХІІІ кръг, но се оказа, че противничките няма да пристигнат за мача и той отново трябва да бъде пренасрочен. Програмата на зелените се утежнява и с неосъщественото гостуване в първия дял от шампионата срещу „Етър“ в директен спор за топ 3.
„Двубоят ни с пловдивчанки няма да се играе на регулярната дата по взаимно съгласие. Обадиха се предварително, че имат обективни причини, и ние им влязохме в положение“, поясни треньорът на пиринки Борислав Ганчев.
Междувременно стана ясно, че най-интересните срещи от дамския елит отново ще могат да се гледат на живо по телевизията, сменят се само притежателят на тв правата и каналите, по които ще се излъчват. Това съобщи вчера президентът на Аматьорската футболна лига Румян Вълков. Началото на новото сътрудничество се поставя с неделния сблъсък между звездната селекция на втория в класирането „Локомотив“ /Пд/ и „Етър“. Черно-белия екип носят благоевградската Меси Вероника Гоцева и съгражданките й Веселина Махлелиева и Венидона Сърбинска.
Постния откъм футбол уикенд в областния център на Пиринско разнообразяват две от елитните юношески формации на орлетата. В първия пролетен кръг в събота от 13.00 ч. в Падеш 17-ките приемат „Левски-Раковски“ под свирката на младия рефер от Дъбница Мурад Халил Адем. На следващия ден 19-ките домакинстват на „Сокол“ от 13.30 ч. на базата в село Рилци.
Междувременно други две гарнитури от ДЮШ на орлетата тръгнаха с победи срещу връстниците си от софийския „Възраждане“ на турнира „Петрич къп“. Род. 2009 г. спечелиха с класиката 3:0 с головете на Алекс Кепов, Никола Стоянов и Любомир Праматаров, а с година по-малките се наложиха с 2:1 с две попадения на Станислав Атанасов-Джуниър.
СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *