Проучване: Кафето помага за отслабване

Кафето сутрин може не само да ви разсъни, но и да ви помогне да отслабнете, според ново проучване. Пиенето на чаша кафе може да стимулира кафявата мастна тъкан, която гори калории, за да поддържа температурата на тялото, да го загрява, съобщават от “The Sun”.

Професор Майкъл Симондс от Университета на Нотингам казва, че тяхното проучване е първото, което доказва как кафето може да повлияе на кафявата мастна тъкан.

“Кафявата мастна тъкан произвежда топлина като изгаря захар и мазнини, често – в отговор на студа навън. Ако нейната активност се повиши, контролът на кръвната захар се регулира, подобряват се нивата на кръвните липиди и повечето калории, които се горят, помагат за отслабване”, обяснява той.

Лекарят дори смята, че това може да помогне в борбата с диабета и затлъстяването.

Учените от университета са използвали стволови клетки, за да тестват дали наистина кофеинът стимулира действието на кафявата мастна тъкан. Ползвали са и термовизионни технологии.

Въпросната тъкан се намира около врата на човек, а изследването установява, че кафето наистина прави кафявата мастна тъкан по-гореща и съответно така тя стимулира горенето на калории.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *