Проучване разкри кога жените спират да се радват на мъжко внимание

Мъжете винаги обръщат внимание на младите и стройни жени. Но, за съжаление, с годините тези качества постепенно изчезват, блясъкът в очите избледнява, кожата бавно губи еластичността си, а фигурата – привлекателността си. 
А вкусовете и възгледите на представителите на силния пол не се променят. 
Мъжете доста често отказват да приемат промените в половинката си. Те са се влюбили в младо, красиво и стройно момиче и се надяват, че това ще трае вечно. Може би и заради това интересът им винаги е насочен към по-младите дами. 
Журналистите от “Дейли мейл” направиха свое социологическо допитване сред жени над 40-годишна възраст. Те са се интересували от това как дамите успяват да привлекат вниманието на противоположния пол и да получат комплимент. 
Оказало се, че жените след 46-годишна възраст практически не получават комплименти. Никой не им отваря вратата и не ги гледа в очите.
Станало е ясно и че след 55 мъжете често напускат половинките си в търсене на нова любов. А най-разпространеният аргумент в полза на решението им е, че вече не гледат на съпругата си като на любим човек, а като на роднина. 
Мъжете обясняват поведението си и с факта, че животът им е станал скучен, искат разнообразие и нови положителни емоции, които не са получавали в семейството си от дълго време.
Жените на по-зряла възраст пък казват, че когато наближи 70-те, мъжът се опитва отново да се върне пи семейството си и вниманието към половинката му се увеличава. Това се дължи на приближаващият край на живота и самотата. В крайна сметка никой не иска да срещне смъртта сам.
Психолозите съветват дамите над 40 години да мислят по-малко за вниманието на мъжете и да си намерят занимание, което им е присърце – танци, фитнес, четене на книги, грижи за себе си.
Децата могат да станат отлични помощници, струва си да им обърнете повече внимание. Общуването с близките ще помогне да се отървете от самотата.
За съжаление, светът ни е устроен така, че практически почти всяка жена в един момент от живота си ще изпитва липса на мъжко внимание. Това обаче не е причина да се натъжавате и да спрете да се обичате.
Можете да намерите много начини да повдигнете настроението си. А времето ще постави нещата на мястото им. Може би истинска и светла любов предстои.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *