Професорът философ Ц. Бояджиев на изложба в ЮЗУ: Фотографията отвори очите ми за красотата в света, години наред животът ми течеше от вкъщи до библиотеката

Известният български философ проф. д.ф.н. Цочо Бояджиев представи в Югозападния университет „Неофит Рилски” самостоятелна изложба, която включва 17 черно-бели фотографии. Тя бе открита от заместник-ректора на университета проф. д-р Георги Апостолов.

„Добрата фотография и доброто творчество е това, което оставя пространство за интерпретация на зрителите и на читателите“, каза при откриването на изложбата проф. Цочо Бояджиев.

„Знаете, че много често животът на учения е от вкъщи в библиотеката и обратно. Живял съм години наред по този начин и благодарение на фотографията се отвориха очите ми за красотите на този свят, за смисловите дълбочини на предметите, които ни заобикалят“, каза още проф. Бояджиев.

След представянето на творбите си проф. Цочо Бояджиев изнесе публична лекция на тема „Истината във фотографията“. Програмата продължи с дискусия „Изкуството на философския превод“, в която участваха проф. Лазар Копринаров и доц. д-р Камен Лозев.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *