Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в Дупница връчи дипломите на абитуриентите, ще празнуват в Банско

Едно от най-елитните училища в община Дупница – Профилирана гимназия „Христо Ботев“, връчи дипломите на своите абитуриенти, випуск 2020. В двора на училището, спазвайки епидемичните мерки, директорът г-жа Геновена Ризова заедно с класните ръководители на 12 „а“ клас Жанета Иванова, на 12 „б“ клас Лиляна Данаилова, на 12 „в“ клас г-н Балабанов, на 12 „г“ клас Зоя Николова и на 12 „д“ клас Виолета Кузманова поздравиха своите възпитаници.

С най-висок успех от абитуриентите – 5.98, е Калина Петрова Гиргинова. Тя има две шестици на матурите. „Аз вярвам, че в живота няма нищо случайно. Затова съм сигурна, че всички ние сме се срещнали в тази гимназия неслучайно. Всеки е научил от другия по нещо, което ще му бъде нужно и полезно в бъдеще. Мисля, че в живота най-важното е да запазим човешкото в себе си. Затова по какъвто и път да поемем всички ние и където и да стигнем, каквото и да ни се случва, пожелавам на всички ни да запазим хората в себе си. Да останем хора… На добър път!“, поздрави своите съученици отличничката Калина Гиргинова.

От другите отличнички Гергана Васева ще учи специалност „Скандинавистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“, Надежда Георгиева ще кандидатства специалност „Журналистика“ в Русия, Елизабет Никлина ще кандидатства в Академията на МВР…

Възпитаниците на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ днес ще се съберат пред училището и след това ще празнуват абитуриентския си бал в Банско.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА


Отличничката Калина Гиргинова произнесе слово след връчването на дипломата й от директорката Геновева Ризова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *