Проф. Ангелов: Новата организация за ваксиниране ще отдалечи колективния имунитет

Заповедта, която е издадена днес, с новата организация за ваксиниране сериозно ще компрометира постигнатото темпо на ваксинация и ще отдалечи колективния имунитет. Такова мнение изрази на брифинг в понеделник бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, съобщава NOVA.

„Притеснява ме фактът, че от понеделник до четвъртък няма да има „зелени коридори”. При условие, че имаме ваксини, които стоят на склад, кое налага изкуственото задържане на темпа на ваксинацията”, попита проф. Ангелов.

Той посочи, че не одобрява спирането на „зелените коридори” и уточни, че близо половината от имунизираните срещу коронавирус са възрастни хора.

„Зелените коридори” могат да продължат, възрастните могат да бъдат ваксинирани. Мобилните екипи са нещо, което беше направено от нас. Няма никакъв проблем да продължат да работят. Въпрос на организация е”, каза още той. 

Относно работата на щаба проф. Ангелов заяви, че когато той е бил министър НОЩ е работел, давали са се брифинги и е ставало ясно какво се случва в страната.

Припомняме, че днес служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров обяви нов график за ваксиниране срещу COVID-19. Всяка седмица, в дните от понеделник до четвъртък, общопрактикуващите лекари и разкритите ваксинационни центрове в страната ще имунизират граждани над 60 г.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *