Проф. Ат. Георгиев сдаде шефския пост в българското ориентиране, произведоха го в първия почетен президент

Дългогодишният преподавател в ЮЗУ „Н. Рилски“ професор Атанас Георгиев сдаде председателския пост в Българската федерация по ориентиране. Благоевградчанинът ръководи структурата в продължение на 4 поредни мандата и повече от 16 г. През ноември 2018 г. бе избран за пети път, но 21 от клубовете свикаха извънредно общо събрание и проф. Ат. Георгиев бе победен с 28:19 гласа от сливенския бизнесмен Костадин Новаков, който е бивш национал и ръководител в електроразпределителна компания ЕVN. Благоевградският му предшественик остава в управата на БФО като почетен президент.

По високите върхове на федерацията работи още един представител на областния център на Пиринско – Красимир Данаилов. Експредседателят на СКОБ „Младост“ /Бл/  бе произведен в генерален секретар от месец май. Другият благоевградчанин, заемащ този пост преди години, бе бившият състезател на „Младост“ Лъчезар Илиев.

„Разделям се с председателския пост след повече от 16 г. начело на федерацията. Този период бе най-успешният за България в нашия спорт. Спечелихме европейска титла за мъже и редица медали от престижни състезания. Единодушно бях избран за почетен президент на БФО с бюджет. Тази длъжност се формира за първи път в историята на родното ориентиране. Сега отговарям за проекти и представям страната на различните форуми в Европа и света“, коментира проф. Ат. Георгиев от Сарпсборг /Норвегия/, където продължава световното първенство по лятно ориентиране.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *