Пръстите на ръката издават кръшкача, проверете дали ще ви изневери

Учените са стигнали до извода, че дължината на определени пръсти е свързана с някои черти на характера.


Всички сме наясно, че човешкото тяло не е напълно серазмерно и ръцете ни не правят изключение. Дължината на пръстите ни дори е различна, даже понякога и на ноктите.

Според британско проучване, за да установите дали половинката ви ще ви изневери е важно да погледнете дължината на два от пръстите й – безименния и показалеца. Опитайте се да ги измерите и сравните и ще разберете ще ви кръшкат ли или не. 

Всъщност учените са провели проучване, които показва, че въпросната дължина и съотношението й между тези два пръстта показва импулсивността на определен човек. 


Изследването е проведено от експерти от Оксфордския университет, в което взеха участие 474 души на възраст между 18 и 75 годишна възраст, включително 247 жени. Всички тези хора измериха дължината на пръстите си, дадоха доброволно свое ДНК за анализ и попълниха специални въпросници, за да могат хората да разберат повече за тях, връзките им и живота им. 

В резултат на това се стигна до интересно заключение за лявата ръка при жените. казва се, че тя може да покаже дали жената ще изневери или не.

Ако показалецът на тази ръка е по-дълъг от безименния, то дамата е склонна на спонтанни действия и търсене на нещо ново. Такива жени са по-склонни да бъдат недоволни от сегашната си половинка и да изневерят. Дясната ръка в случая не е фактор.


В същата статия се казва, че има доказателства, които предполагат връзка между дължината на пръстите и специален ген, който влияе на хормона на щастието – допамин. Учените понякога го наричат и ген на авантюризма. Той кодира специален рецептор, който реагира на допамин. Ако рецепторът не реагира добре, то тялото започва да иска повече и повече допамин.

В резултат на това човек инстинктивно търси начини да си го набави. Според учените това може да провокира шизофрения, биполярно разстройство, нервна анорексия, хиперактивност с дефицит на вниманието. 


Учени от САЩ пък смятат, че този ген води до блудство, алкохолизъм, хазарт, афинитет към филми на ужасите. Това е установено според генетично проучване измежду 181 души. 

Междувременно има и други проучвания, които показват, че патологичните измамници имат по-дълъг безименен пръст. Учени от Оксфорд пишат за това през 2015 година, но не уточняват на коя ръка. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *