Прясно зеле с кайма

Необходими продукти:зеле – 500 г

лук – 1 глави

домати – 1 – 2 бр.

кайма – 300 г

чубрица

червен пипер – 1ч.л

дафинов лист – 1 – 2 бр.

черен пипер

сол

магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и домата на ситно, а зелето нарежете на ивички. В тиган сипете олио.

Запържете лука и добавете зелето(претрито със сол). След като се позапържи, добавете каймата и подправките.

Добавете доматите и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Сложете капак и оставете ястието да се задушава около 20 минути.

След това махнете капака и гответе, докато остане на мазнина. По желание поръсете с магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *