Психолог разгада жестовете на Медведев при посещението му у нас

В отношенията между България и Русия се демонстрират повече близост и увереност, отколкото има. В сянката на тези официални отношения стои едно голямо напрежение. Това заяви в предаването „Тази неделя” психологът Росен Йорданов. Той се опита да анализира жестовете на официалните снимки от срещата между премиерите Борисов и Медведев и какво точно ни казват те.

„Позата на руския премиер – максимално изпънат, торсът е подсъзнателен индикатор за това колко си близък с един човек – ти приближаваш тялото си, ако той ти е приятен и леко го отдръпваш, ако изпитваш негативни чувства. Очевидно е, че руският премиер се е отдръпнал и се опитал да повиши ръста си с това изпъване”, каза психологът и допълни, че очите на Медведев са студени.

По думите му, Борисов се е държал като домакин, а руският премиер е седял на ръба на стола, което говори за неспокойствие, напрежение и желание бързо да си тръгнеш.

„Важното е да се обръща внимание накъде сочат очите на руския премиер.Той почти никога не гледа към Борисов, което не забелязахме при срещата му с българския президент. Там имаше повече очен контакт”, заяви Йорданов.

Психологът добави, че в невербалния език жестикулирането означава очертаване на територия, не само акомпаниране на изказването.

„Обърнете внимание – той непрекъснато гледа настрани и е фокусиран върху нещо съвсем различно. Нашият премиер трябва да внимава за позата си, да не се привежда, защото се стига до комични ситуации”, заяви психологът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *