HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Психолог разкри защо Драго разстреля жена си Галя!

Ревността може да обясни подобно деяние. В случай става дума за тежка агресия, за автоагресия. Ревността базираща на комплекси, може да стане идеална почва за подобен агресивен акт.

Това каза в ефира на bTV психологът Цветислава Гълъбова, коментирайки убийството и самоубийството, станало в Казанлък. Вчера в Казанлък бяха намерени телата на мъртви мъж и жена. По-късно стана ясно, че двамата са живеели от години на съпружески начала. Мъжът е бил полицай. По думите на съседите, двойката не е демонстрирала признаци за приближаваща трагедия. Двойката има една дъщеря.  По думите на Гълъбова, агресивните хора са слаби – хора, които не могат да се справят по друг начин.

„Не бива да обобщаваме полицаите. Те по-често са със стабилна психика, но явно има единици от тях, които вършат подобни неща по ред причини. Тези деяния не може да бъдат свързвани само с едно нещо. Явно е, че комплекс от причини водят до подобни действия”, обясни експертът.   На въпроса един психотест може дали да хване лабилност в зародиш Гълъбова каза:

„ Психотестът не е панацея. Може да хване някакво разклащане в психическата пригодност. Това, което липсва в нашето общество и не може да се хване с психотетс, е съпричастност към случващото се в съседа. Не може близките на тези хора да не са забелязали нещо, но по стар български обичай не са поискали да се намесят”.   Психологът даде съвет на хората в зависимост от ревниви партньори, че те трябва по-много бърз начин да се освободят от тази връзка и да не разчитат на превъзпитаване на партьнора.   Дъщерята на двойката ще живее цял живот с тази дамга, добави Гълъбова.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *