Психолог ще работи с 3-годишното дете, малтретирано от майка му в Перник

3-годишното дете от Перник, което стана жертва на физическо насилие, ще получава психологическа подкрепа от следващата седмица, съобщиха от социалното министерство. Целта е да бъдат преодолени нанесените му травми. Предстои и смяна на личния му лекар, тъй като настоящият е в София, съобщава Нова ТВ. От Дирекция “Социално подпомагане” в Перник ще настояват момиченцето да бъде прегледано от ортопед или друг специалист при необходимост.

Детето е временно настанено в приемно семейство и се посещава ежедневно от социални работници. Вече трети ден ДСП и Отдел „Закрила на детето“ търсят роднини и близки от разширения семеен кръг, които да полагат грижи за него. Такива бяха идентифицирани в София и Дупница. Част от тях не бяха намерени на адресите, посочени в базата данни на Агенцията за социално подпомагане. Няма и изразено желание близък или роднина да поеме грижите по отглеждането и възпитанието на 3-годишното момиченце, нито е търсена информация за неговото състояние и местонахождение.

В същото време социалните работници са в готовност да започнат срещи между бащата и детето. Поради това, че тече досъдебно производство, в момента той не може да полага грижи за момичето, но е изявил желание да го прави. За целта ще трябва да посещава социална услуга за повишаване на родителския си капацитет. Бащата има и по-голяма дъщеря, родена през 2015 г., която се отглежда от майката и която не е виждал в последната една година.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *