Пускат под наем 17 кв.м кафене на езерото в Сандански срещу 68 лв. месечно

Пускат на търг за 10-годишен наем популярното навремето, но неработещо от години, заведение с площ 17 кв.м и тераса върху него в южната част на езерото в парка на Сандански. Наддаването ще стартира от 4 лв. на кв.м, което прави 68 лв. без ДДС на месец, или 8160 лв. за целия десетгодишен срок. 
Общинският имот “Езерото” се намира в парка срещу градския на стр. стадион в Сандански, което го прави изключително атрактивен. Преди три месеца “Езерото” бе спечелен на търг за десетгодишен наем на зелените площи и самото езеро. Имотът се предостави под наем за водни атракциони, водни колела, лодки… Езерото е 6400 кв.м. Към обекта отделно са 2300 кв.м зелени площи. 
Наемателят Георги Георгиев, за когото вестник “Струма” писа, е ресторантьор от гр. Мелник, но е родом от Свищов. Преди той да спечели наддаването, седем години обект “Езерото” не работеше, единствената атракция за местните жители и туристите бяха лебедите и гъските. От два месеца са пуснати лодки и водни колела, които се наемат от местните жители и туристите на цена от 5 до 10 лева.
Наемателят постави временни търговски обекти за продажба на царевица и сладолед. Много е вероятно той да е и основният играч за въпросното заведение от 17 кв.м.
ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *