Пускат тунела убиец!

Очаква се днес движението в лявата тръба на тунел „Ечемишка“ да бъде пуснато, след като за седмица този участък от автомагистрала „Хемус“ остана затворен.

Причина бе трагичният инцидент, предизвикан от паднал елемент в тунела. Загина 67-годишна жена, пътувала в минаващ там автомобил.

След приключването на следствените действия, пътноподдържаща фирма започна да демонтира старата осветителна система.

В неделя министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Спас Попниколов инспектира инсталирането на кабели за аварийното осветление.

При пълна мобилизация приключват дейностите за възстановяване на двупосочното движение в тръбата, съобщи след проверката МРРБ.

Разпоредено е тунелът да бъде основно почистен и проверен от комисия от АПИ и МВР.

По-рано премиерът Огнян Герджиков определи 13 февруари (т.е. днес) като краен срок за възстановяване на движението през „Ечемишка”.

Освен това той разпореди и да бъде направен пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите – тунели, мостове и други, с оглед гарантиране безопасността на пътуващите.

На 5 февруари елемент падна в тунел “Ечемишка” върху автомобил, движещ се в тръбата в посока София. На място почина жената, която бе пътник в колата, а шофьорът пострада и бе откаран в болница.

Последваха проверки, а прокуратурата заведе следствено дело.

Огнян Герджиков освободи петима началници в сектор “Пътна инфраструктура”. Един от тях бе председателят на Управителния съвет АПИ инж. Дончо Атанасов. На поста бе назначен Пирин Пенчев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *