Пуснат на свобода затворник тормози съдебен заседател, заплашва семейството с убийство

Затворник, пуснат на свобода поради заболяване, тормози съседите си в дупнишкото село Самораново. Наложило се да викат и полиция.

Семейството на читалищната секретарка и съдебен заседател Анелия Сумева е подложено на ежедневен тормоз от 58-г. Любен Спасов. Той е излежавал присъда в затвора в Бобов дол, но два месеца след влизането му е пуснат на свобода поради заболяване. Анелия Сумева се оплака пред репортер на “Струма”:

“Вместо да се лекува, съседът ни тормози. След два месеца в затвора е пуснат на свобода след операция на едното око. Завчера се наложи да викам полиция. Заканваше се с убийство на цялото ми семейство, защото му направихме забележка, че се прикача незаконно в електрическата мрежа. Всяка вечер със специална щипка закача две жици на електропровода за уличното осветление. Жиците минават в близост до дома ни и може да ни запали някой път при поредното прикачване.

Извиках полиция, защото се изплаших, но започна с люти закани за убийство на семейството ми. Той е осъждан два пъти за кражби, криминално проявен е. Пристигнаха полицаи с патрулка, извикаха го, поговориха с него и го оставиха, не го задържаха. Институциите ще чакат ли да ни стори зло, за да го задържат. Спасов има две условни присъди и пак го пуснаха на свобода.

Преди да влезе в затвора, открадна картофите ни от мазето, задигна дърва и подпалки на съседите, открадна колело и какво ли не още. Цял живот краде, за да се издържа. Живее сам. Няма никой около него”, заяви разтревожена Анелия Сумева.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *