Пуснаха алпинистката С. Аздреева в битката за „Спортист на годината“ в Петрич

Допитването до спортната общественост в Петрич за определяне на победителите в анкетата “Спортист на годината” в южния град започна късно в четвъртък. Резултатите са с тежест 1/9, след като те се добавят към предпочитанията на 8-членната комисия като едно обобщение мнение, но независимо от това интересът на феновете към електронния вот традиционно е много голям. Това вероятно се дължи на отликите в тазгодишния регламент, според които всички спортисти от различните категории, треньорът и отборът, които спечелят вота на феновете, ще получат отделни награди “Спортист на публиката”, “Треньор на публиката” и “Отбор на публиката”.


В регламента за тази година бе добавено още, че до класациите се допускат непрофесионални спортисти, които допринасят за популяризирането на активния начин на живот. Подобна промяна бе инспирирана от недоволството на любителите на спорта в Петрич, че миналата година сред номинираните нямаше как да попадне именитата им съгражданка Силвия Аздреева, въпреки че вече бе покорила Еверест и Лхоце в рамките на 2 дни. Сега за почетния гражданин на Петрич има зелена светлина и алпинистката влиза в голямата игра с миналогодишния си подвиг – изкачването на най-опасния осемхилядник в Хималаите К2.
И тази година кандидат-лауреатите за наградите от престижното подреждане са разделени в 5 категории. В сегмента “Мъже и жени” са номинирани 14 състезатели, при юношите и девойките отличените са 21, в категорията “Момчета и момичета” място намериха 50-има спортисти, или общо 85 състезатели, докато година по-рано бяха номинирани 75.
За званието “Треньор на годината” се борят 13 специалисти, с 1 по-малко от миналата година, а “Отборът на 2023 г.” ще бъде избран между 15 спортни формации от общината, при 9 номинирани през миналия януари. Гласуването на гражданството ще продължи до 24.00 ч. на 29 януари (понеделник), а официалната церемония по награждаването на отличените ще се проведе на 1 февруари от 19.00 ч.
СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *