Топ теми

Пуснаха в експлоатация новия изкуствен терен на стадион “Христо Ботев” в Благоевград

Новият изкуствен терен на стадион “Христо Ботев” в Благоевград е готов и пуснат в експлоатация, съобщиха от Пирин. Две малки игрища за тренировки в лошо време, с обща площ 2000 кв. метра, вече са напълно готови, след поставянето на последния слой антишокови гранули.

Изкуствената трева е от най-високо поколение белгийски продукт, покриващ стандартите на ФИФА и УЕФА, допълват от футболния клуб. Терените ще се използват основно и за заниманията на вратарите от школата на Пирин. Тренировъчната зона е изградена изцяло със собствено финансиране и е на стойност 110 хиляди лева.

Обновяването на стадиона започна преди няколко месеца и до момента е направен основен ремонт на тоалетните при главния вход, освежаване на спортното съоръжение и основен ремонт на третия етаж на административната сграда, където ще бъдат открити нови офиси и зали за персонала и състезателите. От футболния клуб допълват, че са поръчани 1600 седалки за стадиона, предстои ремонт и на останалата част на административната сграда, както и ремонт на съблекалните и обновяване на фасадата.

От пресслужбата на “орлетата” допълват, че в паузата на полусезона се предвижда цялостна подмяна на оградите на стадиона и преместване на резервните скамейки. Предстои обособяване на зона за достъп на хора с увреждания, която ще бъде срещу сектор А, в следствие на изпратено предписание за ред, сигурност и достъп до стадионите, лицензирани за професионален футбол от Българския футболен съюз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *