Пуснаха на свобода задържаните за погрома в столично заведение

Софийски градски съд постанови парична гаранция от 2000 лева за всеки от задържаните за погрома в известно столично заведение на 12 август, предаде репортер на Novini.bg. Сергей Димитров и Цветко Цветков излизат излизат на свобода, след като са обвинени за нахлуването в заведението, което напомни за мутренските времена в София и предизвика извънредна пресконференция на ръководството на МВР в Министерски съвет.

Защитниците на двамата задържани – адвокат Ваня Траянова и адвокат Любомир Таков, поискаха по-лека мярка, тъй като според тях няма категорични доказателства, че именно двамата са извършители на деянието, и двамата имат установени адреси, както и сами са се явили в СДВР, след като са разбрали, че ги издирват.

От прокуратурата заявиха, че трябва да бъде уважено решението на Софийския районен съд и задържаните да останат в ареста, тъй като извършеното деяние е със сериозна обществена опасност и разпитите на свидетелите показват, че именно те са участвали в деянието.

След като изслуша страните, съдът прие, че има обосновано предположение за съучастие. Имайки предвид чистото им съдебно минало, постоянните им адреси и факта, че са се явили сами пред полицейските органи, мярката парична гаранция ще бъде достатъчна, за да се обезпечи съдебният процес.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *