Пуснаха през задния вход на полицията в Петрич майката на изоставеното бебе, бабата и дядото си искат внучката от социалните

През задния вход на полицейското управление в Петрич бе освободена днес около обяд 37-годишната А. Азова от с. Старчево, която изостави новороденото си бебе в петричката поликлиника. Тя бе задържана в ареста за 24 часа, направила е пълни самопризнания пред разпитващите я, въпреки че първоначално отричала момиченцето да е нейно. При разпита в полицията, плачейки, Азова първо твърдяла, че новороденото не е нейна рожба, а на приятелка, която била пребита от мъжа си и й го дала, за да го спаси. По-късно обаче си признала, че рожбата е нейна, но я оставила, защото я било срам, че е родила, след като е разведена. Нямала подкрепата и на семейството си в лицето на майка й, баща й и нейния брат, а също и че синът й бил голям, на 14 години, и не искала да го кара да се срамува пред съучениците. В Старчево никой не знаел, че тя е бременна.

На любопитни факти по случая се натъкна репортер на „Струма“. На 13.10.2019 г. А. Азова е била на екскурзия с майка си в Хаджидимово, което предполага, че тя все още не е била родила. Според източници от разследването Азова е родила в апартамент в Петрич, който бил нает от нейния приятел от Пловдив. Именно там жената няколко дни е отглеждала бебето, преди да вземе фаталното решение да го остави пред кабинетите на лекарите в петричката болница.

Азова живее в с. Старчево, в триетажната къща на родителите си. Майка й работи в шивашки цех в селото, баща й бил инвалид, а самата Азова работи в петричка шивашка фирма.

Новороденото ще бъде настанено в приемно семейство до установяването на биологичните родители, ще бъде направен ДНК тест както на Азова, така и на бебето. Към момента по случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно ситуацията придоби нов ракурс, бабата и дядото на изоставеното бебе в поликлиниката в Петрич пуснаха документи в социалната служба в южния град, че си искат бебето у дома. Дядото Харизан е категоричен, че не е знаел, че дъщеря му е бременна, тъй като тя имала тайна връзка с мъж от Пловдив. Но сега, когато истината стана явна и публична, те искат внучката си обратно в дома им при дъщеря им Ани.

Ани Азова е изпаднала в тежка депресия след инцидента. Тя се прибрала днес след освобождаването й от полицията в Старчево, видимо съсипана.

МАРИНА ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *