Путин на грандиозния парад в Москва: Никой не може да победи Русия! Вижте уникално видео!

Русия проведе ежегодния Парад на победата на Червения площад в Москва. Държавата отбелязва на 9 май 2017 г. 72 години от разгрома на Нацистка Германия по време на Втората световна война (1939-1945).

За разлика от парада през 2015 г., когато бяха навършени 70 години от победата, тазгодишният парад е по-скромен. Участваха около 10 000 военнослужещи и 114 единици наземна бойна техника.

72 самолета и вертолета трябваше да прелетят над центъра на Москва, но от Министерството на отбраната на Русия съобщиха, цитирани от РТ и ТАСС, че авиацията няма да участва на парада заради неблагоприятните метеорологични условия. Ведомството допълва, че самолетите и хеликоптерите се връщат в базите си.

На 24 юни 1945 година вземат участие около 40 хиляди военнослужещи и 1 850 бойни машини.

По традиция на Червения площад бяха представени всички видове и родови войски.

Сред присъстващите официални лица бяха руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, представители на президентската администрация и правителството, чуждестранни гости и други.

Традиционно парадът, който се провежда в центъра на Москва, стартира със съветската военно-патриотична песен „Свещена война“ от Втората световна война, с която Русия символизира защитата на отечеството. Военнослужещи маршируваха под звуците на патриотичната песен, носейки двата символа на Русия – Знамето на победата и знамето на Руската федерация.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. ДОРО ПЕШ

    То никой не иска да ги завладява, но нали така се сплотява нацията. Стар трик от царско време. Като няма с какво друго да се покажем на света – правим го с оръжия. Като чете човек фалшивите новини за страшните руски оръжия, се чуди тия руснаци как не са завладяли света още? А истината е, че само с държавна икономика, доминирана от енергетика, добив на ресурси и военно-промишлен комплекс, велика сила не се става. Още по-малко – редовият руснак да живее по-добре.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *