Пухкава ябълкова пита

Необходими Съставки

яйца – 6 бр.

захар – 350 г

олио – 200 мл

прясно мляко – 300 мл топло

брашно – 240 г

ванилии – 2 бр.

бакпулвер – 1 бр.

ПЛЪНКА

канела – 1 с.л.

ябълки – 1 кг

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете ги от семенната част, настържете ги на едро ренде и посипете с канелата, разбъркайте и оставете настрани.

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пяна и бавно добавяйте захарта към тях. Последователно, един по един добавяйте жълтъците, ванилиите, топлото мляко, олиото и накрая смесеното брашно с бакпулвера, разбъркайте до еднородна пухкава смес.

Нагрейте фурната на 180 градуса. В тава с размери 25х40 см постелете хартия за печене и изсипете половината яйчена смес, поставете във фурната за около 10 минути, за да хване лека коричка (много е важно, защото аз не изчаках и ябълковата смес падна долу).

Извадете тавата и равномерна поръсете плънката. Върху нея разпределете останалата половина от яйчената смес.

Печете до готовност, като проверявате с дървена клечка за зъби за нея. Охладената пита поръсете с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *