HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пълен абсурд! “Арестуваха” крадена кола на наказателен паркинг, МВР я издирва 3 г.

Крадец заряза автомобила, а той бил откаран на наказателен паркинг. От „Градска мобилност” не знаели, че автомобилът се издирва. Нямало и как да разберат.

През 2014 г. 20-годишния автомобил на Димитър Радев изчезва от центъра на София. Мъжът сигнализира в полицията, МВР и прокуратурата впрягат ресурс и половин година търсят колата.

„Междувременно получихме съобщение от Районната прокуратура, че това досъдебно производство се спира. Не могат да намерят колата, нито крадеца”, казва Димитър. С това съобщение за него случаят приключва.

След още 2,5 години, това лято неочаквано пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него пишело, че трябва да отиде до наказателния паркинг в квартал „Дружба” в тримесечен срок, за да прибере отдавна забравената си кола, информира Нова ТВ.

На всичкото отгоре възрастният мъж се оказва, че дължи и доста солена такса за тригодишния престой на колата на наказателния паркинг – близо 16 хил. лв.

Абсурд, но факт, признават и от МВР, и от Центъра за градска мобилност. Крадецът свалил акулмулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар, в зона за платено паркиране. Оттам „паякът” я вдигнал.

От „Градска мобилност” не знаели, че автомобилът се издирва. Нямало и как да разберат,

твърди директорката на отдела Румяна Милова. От МВР пък ще проверяват защо разследващите кражбата не са разбрали,че автомобилът е бил на наказателния паркинг цели три години.

А Димитър Радев обмисля да съди МВР и „Градска мобилност”. Колата пък ще отиде са скрап, тъй като се е амортизирала.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *