Пълен абсурд! Служителка на „Паркинги и гаражи” взе 1 лв. на шофьор за „синя зона” и се обади да му поставят скоба…

Служителка от „Паркинги и гаражи“ взе 1 лв. на шофьор за паркиране в „синя зона”, след което се обади на колегите си да му поставят скоба. За абсурдната  ситуация, разиграла се вчера на обяд зад областната управа на Благоевград, сигнализира учителят Здравко Ушатов.

Репортер на „Струма“ отиде на място и го завари на ул. „Арсени Костенцев”. „Оставих тук автомобила и платих на служителката за 1 час престой. След около половин час се върнахме с жената и внучката и намерихме колата със скоба. Отидох веднага в общината да попитам какво става и оттам ми казаха, че не съм платил. Ето, вижте касовия ми бон. Платеният ми престой изтича в 12.13 ч. От общината ми казаха да пусна жалба”, разказа Здравко Ушатов.

През това време покрай автомобила минава служителката от „Паркинги и гаражи“, която му е взела парите час преди това. На репортерския ни въпрос защо се е обадила да бъде поставена скоба на автомобила, след като шофьорът е платил за престоя, тя заяви, че не е видяла касовия бон на таблото на колата. „Как не сте го видели? Ето го, под розовата кариолка на детето!”, репликира шофьорът. „Поставили сте го по-късно. Не съм длъжна да помня всяка кола“, отвърна служителката.

На репортерски въпрос колко касови бонове е издала за 1 час на шофьори на късата улица „Арсени Костенцев“, служителката каза, че не е длъжна да дава информация. Отказа и да се обади на колегите си да дойдат да махнат скобата на колата. „Вие се обадете”, каза тя на шофьора и се фръцна нагоре по улицата.

Осъзнал целия абсурд, учителят Здравко Ушатов се обажда по телефона и след около минута пристигат служителите, които му махат скобата… срещу 10 лв.

Припомняме, че преди 3 месеца общински съветници направиха предложение за закриване на общинската фирма „Паркинги и гаражи“ и премахване на „синя зона“ в Благоевград заради слаби финансови резултати. От дружеството отчетоха по-малка печалба през 2017 г. в сравнение с предходната, което се дължало основно на спада на събраните глоби от поставянето на скоби и репатриращия автомобил.

В тази връзка управителят Васил Атанасов посочи, че единственият изход да се излезе на печалба е да си вдигнат цените на талончетата за „синя зона”, тъй като местата за нея били 1400, а инвалидите над два пъти повече.

Дали финансовите проблеми трябва да бъдат за сметка на некоректното отношение към съвестните шофьори и това ли е начинът да се увеличават приходите? През 10-те години от функционирането на дружеството граждани многократно се оплакваха от различни проблеми – че изпращат SMS за паркиране, след което колата им е със скоба или репатрирана с оправданието, че не бил получен, че не могат да открият служители навреме, за да си платят за престоя. Семейство от Благоевград дори осъди „Паркинги и гаражи“ за неправилно репатриране на автомобила им и в момента е завело дело за пропуснати ползи и нанесени вреди за времето, през което са били без него.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *