Пълен блокаж на парламента! Опозицията: Най-добре да отиваме на избори

Опозицията в Народното събрание алармира за парламентарен блокаж, упрекът беше отправен от трибуната.

Днес заседанието на Народното събрание продължи два часа и седем минути. Опозицията отново обяви, че парламентът не работи. Рехавият дневен ред днес съдържаше Закон за химичните вещества за земеделските стопанства и една ратификация. Това предизвика гнева на опозицията, че парламентът не работи пълноценно.

„Считам, че по този начин е срамно да продължава работата на този парламент. За нас това означава, че този парламент е изчерпан, правителството е изчерпано, защото не може да запълни работата на парламента. Затова най-добре е да отиваме на избори, като разпуснем този парламент”, заяви от трибуната в Народното събрание Драгомир Стойнев от БСП.

Председателят на парламента Цвета Караянчева отговори на левицата, че по правилник имат право да правят предложения за запълване на дневния ред, предава btv.

В малката патриотична коалиция заявиха, че не са разтревожени от ултиматума на Красимир Каракачанов. Той заплаши да напусне управлението, ако ромската концепция на ВМРО не срещне подкрепа. От ГЕРБ коментираха, че коалицията е стабилна и предложенията ще срещнат частична подкрепа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *