ВЕЧЕ Е ЯСНО! Гръцкият тираджия инсценирал обира на Е35 000, докато вечерял в Градешница

Версията на тираджията, който преди дни вдигна на крак полицията в Сандански, че бил обран с 35 000 евро, докато вечерял в Градешница, се оказа невярна. Криминалистите от РУП – Сандански, които работят по случая, вече са събрали доказателства, че именно шофьорът е инсценирал обира. Следите водели изцяло към него.

Същата вечер, когато спрял край заведение в Градешница, на главния път Е-79, тирът му бил паркиран на 50 м от него. Логично е голямата сума пари да я вземе у себе или да бъде предпазлив да не стане обект на обир. Той обаче си хапнал спокойно в заведението за около 40 минути, след което потърсил касова бележка за консумацията, твърдят разследващи по случая. Веднага след като видял разбита врата на камиона, тираджията се обадил на шефа си, който също е грък. Той го посъветвал да не мърда от камиона, тъй като пристигат други двама негови колеги от същата фирма с тировете си.

Когато пристигнали полицаите, гъркът, който не можел да говори добре български, с помоща на колегите му обяснил, че е разбита дясната врата на камиона и липсват около 35 000 евро. Той твърдял, че едната част били в чанта с мръсни дрехи, оставени под леглото в кабината, а другата – в чанта с дрехи под матрака. Чужденецът обаче бил видимо спокоен и по нищо не показвал, че е притеснен от случая, което е първият сигнал за полицаите да се усъмнят в твърденията му.

Другата следа, което води към него, е, че е изискал касов бон от заведението, с което явно е искал да му послужи като алиби за времето, в което напуснал заведението, защото шайбата на камиона пък показва в колко часа е спрял за почивка.

След като е закаран в полицейското управление и е викнат преводач, чужденецът е задържан с полицейска заповед за 24 часа, след което е освободен.

Със сигурност има и съучастник на шофьора, категорични са криминалистите. До момента гъркът все още не е признал кой е другият му съучастник. Работата по случая продължава. Срещу шофьора е повдигнато обвинение и тече досъдебно производство.

Както „Струма“ писа, транспортната фирма е собственост на грък, но е регистрирана в Петрич.

ХРИСТО МАРИНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *