Пълен обрат! Ето колко е броил Тони Златков за свободата на сина си

Значително по-малък се оказва откупът за отвлечения, Адриан Златков, който бе освободен след 12 дни в плен. 23-годишният син на шефа на „Софавто“ бил изхвърлен от малка лека кола с тъмен цвят в района на Пасарел в неделя вечер.

Младежът бил с вързани ръце и очи, казват антимафиоти, цитирани от „Телеграф“.

Случайни хора видели лутащия се Адриан, но след секунди го разпознали. Качили го в колата и го закарали до бензиностанция на Горубляне, където пристигнал баща му Тони Златков и го прибрал у дома.

„Да, платих откуп, благодаря на похитителите, че не са го тормозили“, обяви родителят вчера пред медиите. Похитителите се свързали с Тони ден след отвличането и комуникирали само чрез смс-и. „Похитителите буквално го заливаха със съобщения. Даваха указания“, споделят антимафиоти.

За да не рискуват обаче живота на момчето с по-остри действия, те били помолени от Златков да стоят настрана, като той сам си водел преговорите, криел информация и не искал да съдейства на 100% на разследващите. Той предал откупа в събота, като това станало без визуален контакт с бандитите. На няколко пъти му давали инструкции с местоположения, постоянно сменяли координатите, за да проверят дали има опашка от полицаи.

Едва щом се убедили, че Златков е сам, му казали къде точно да остави парите. На практика единствено бащата знаел точната сума на откупа. Близки на семейството обаче обясниха, че първоначално са искани 3 млн.лева, след това сумата е спаднала значително на близо 700 000 лева.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *