Пълен потрес! Оскарите вече няма да са за жени и мъже

Най-високото отличие за най-добра мъжка и женска роля отива в историята. Американската академия за кинематографично изкуство и наука, която ежегодно връчва наградите „Оскар“, разглежда възможността за въвеждане на полово неутрални номинации за наградите, съобщава Variety, позовавайки се на президента на Академията Бил Крамър.

Следващата церемония по връчването на наградите ще се проведе на 2 март 2025 г. По думите му сега ще бъдат внесени предложенията, а решението ще бъде взето от управителния съвет.

Отбелязва се, че полово неутралните номинации ще бъдат само едно от нововъведенията при наградите. Както отбелязва World of Reel, полово неутралните номинации вече бяха въведени от Британската асоциация на звукозаписната индустрия, която връчва наградите „Брит“, британският еквивалент на наградите „Грами“.

Организаторите замениха номинациите „Най-добра актриса“ и „Най-добър артист“ с „Артист на годината“, но през същата година и петимата номинирани за наградата се оказаха мъже, което предизвика скандал.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *