HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пълен хаос в движението! Благоевградчани: Затворената улица при бл. „Лира“ заради строеж на кооперация вкарва в капан шофьорите

Временно затваряне на движението по ул. „Хр. Татарчев“, при блок „Лира“, заради строителството на нова кооперация създаде огромен хаос вчера в движението в центъра на Благоевград. Отсечката от блок „Лира“ до ІІІ учебен корпус на Югозападния университет, където е Стопанският факултет, се заобикаляше от шофьорите целия ден по обходен маршрут през съседните улички. Заради „синята зона” в района това предизвикваше периодично струпване на много коли и големи задръствания.

Подобни реорганизации на движението заради строителство или ремонти напоследък зачестяват и създават опасни ситуации, сигнализираха във вестник „Струма“ читатели, а шофьори на таксиметрови автомобили се ядосваха, че указателната табела за отбиване на движението не е поставена на подходящо място.

„Пречи се на нормалния трафик, когато се налага, движението се отбива, но трябва да се прави по-прецизно”, коментира таксиметровият шофьор с над 30 години стаж зад волана Милчо Атанасов. Според него в конкретния случай много по-ефективно би било, ако забранителният знак бе поставен веднага след кръговото кръстовище. „Сега става лудница, едни тръгват нагоре, други надолу, това можеше да се спести“, смята шофьорът. Според колегите му при подобни ситуации е най-добре движението да се ограничи така, че шофьорите да не се подлъгват, че може да преминат, така напрежението и натоварването на движението ще са по-малко и ще се спестят много нерви и обиколки на шофьорите.

От общината обясниха, че при подобни ситуации строителите задължително консултират промяната на организацията на движението със съответния отдел в КАТ – Пътна полиция.

Шефът на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов потвърди, че е издадено разрешение за временно спиране на движението по ул. „Хр. Татарчев“ заради строителни дейности. Той не уточни колко време ще продължи наложеното ограничение и кой е строителят, поискал затварянето на улицата, но се разбра, че е наясно с натоварения трафик.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *