Пълна дезинфекция на хирургичното отделение в дупнишката болница заради починалите от Covid-19, в събота възстановява работа

От вчера се извършва пълна дезинфекция на хирургичното отделение в общинската болница в Дупница, а от събота то възстановява дейността си. Лекари и сестри се връщат от принудителен отпуск.

В хирургично отделение бяха настанени двама с усложнения от коронавирус, но починаха.

Хирурзи коментираха пред „Струма”, че в събота отделението започва да работи. Лекарите и сестрите са били пуснати в принудителен отпуск, след като в отделението бяха настанени двама пациенти в тежко състояние от коронавирус.

В същото време тече усилен ремонт на бившата физиотерапия в Транспортна болница, която ще се използва за лечение на тежки случаи след усложнение от коронавирус, за което “Струма” писа.

Работещи в общинската болница се притесняват, че от понеделник зам. директорът по лечебната част д-р Крум Бонев излиза в отпуск, а прокуристът Мария Иванова-Жайгарова е в оставка.

От Общински съвет – Дупница съобщиха, че тя ще бъде освободена на заседание на ОбС през септември, тъй като през август местният парламент е в отпуск, ако дотогава не размисли и си оттегли молбата за напускане.

Както “Струма” писа, Мария Иванова-Жайгарова искаше да подаде оставка, след като се разрази скандалът за злоупотреба с  пари по европроект за обучение на персонала на болница “Св. Анна”, където работи, но работещите в болницата застанаха зад нея с подписка, внесена в общината, и тя се отказа.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *