Пълна зала аплодира на крака музикантите във финалната вечер на „Blagoevgrad Blues & Jazz Fest”, 2 фирми без търг се облажиха с фестивални цени на питиета и мезета

Програмата в последната фестивална вечер на „Blagoevgrad Blues & Jazz Fest” напълни с публика зала „Орфей“ в парк „Македония“ в Благоевград. Служителите на общинското дружество „Благоевград фест“ бяха принудени спешно да вкарват допълнително столове за феновете, тъй като предварително наредените 500 седящи места се оказаха недостатъчни за над 700 фенове, дошли да чуят триото Живко Петров, Влатко Стефановски и Теодоси Спасов, и Биг Бенд Благоевград с Хилда Казасян и Христо Йоцов.

Публиката възторжено аплодира на крака музикантите, които благодариха на организаторите за поканата и за възможността да са част от събитието.

Мнозина от феновете се настаниха направо на пода, десетки бяха и в дъното около масите-щъркели, наредени в близост до двата щанда за напитки и ядки, снаксове и чипс.

Цените бяха „фестивални“ – по 3 лв. голямата халба наливна бира, малката по 2,50 лв., а минералната вода се търгуваше за 2 лв. бутилката от 500 мл. Снаксовете се продаваха по 4-4,50 лв. пакетът, цените на ядките също бяха фестивално високи. Отделно бар за вино в залата продаваше чашката от 100-тина мл по 2 лв. Любопитно е, че и двете фирми – „МДМ-ТИИМ“ ЕООД на Момчил Момчилов и винпромът, ползваха търговските площи без конкурс или търг.

За разлика от наплива на финала, предишната вечер едва 130-150 души дойдоха да чуят легендата на американския блус Гай Дейвис и директора на фестивала Васил Георгиев-Васко Кръпката с „Подуене блус бенд“. Интересът вероятно бе по-слаб, тъй като ден преди това, в четвъртък, в TV предаването си „Карай да върви, това е блус“ Васко Кръпката представи специалния гост на благоевградския фест и той в ефир изпълни почти същата програма, както в Благоевград…

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *